Услови пословања

Цењени потрошачи,

Регистрацијом на нашем сајту, поручивањем наших производа или уколико сте на други начин нама оставили личне податке (е-мал, бр. телефона и сл), сматраће се да сте прихватили услове нашег пословања и политике приватности и са тиме прихватили закључење уговора о купопродаји наших производа и услуга у смислу члана 32 и 33 Закона о облигационим односима Републике Србије. Исто тако ћемо сматрати да сте нам дали изричит пристанак да вас обавештавамо о нашем асортиману, промоцијама путем електронске поште и другим средствима електронске комуникације, а сходно члану 38 Закона о заштити потрошача.

Ово су услови пословања на основу којих вам испоручујемо наше производе, било да смо наруџбину преузели путем телефона, Е-маила, комуникационих канала социјалних мрежа “Фејсбук“ или “Инстаграм“  или преко нашег веб сајта www.basdomacekiflice.com.

Молимо Вас да прочитате ове услове пословања пажљиво пре поручивања наших производа јер ће се ови услови примењивати на ваше поруџбине. Коришћењем нашег сајта и поручивањем наших производа, обавезујете се овим условима. Уколико вам наши услови пословања нису прихватљиви, не би требало да поручујете наше прозводе. Уколико имате било каквих питања у вези са овим условима пословања, молимо да нас контактирате путем наше контакт форме пре него што поручите наше производе. Пре свега, молимо да одвојите време за читање овог документа, јер садржи битне услове који се односе на Вас.

Поручивање и прихватање поруџбине

Ови услови продаје ће се примењивати на све поруџбине инициране од потрошача. Потрошач своје поруџбине креира у складу са нашом понудом производа (комплетну понуду наших производа можете видети на нашем сајту на страници www.basdomacekiflice.com ), у складу са овим условима.

Да бисте се регистровали на нашем порталу, морате имати најмање 15 година. Није вам допуштено поручивати производе на нашем сајту, уколико сте испод 15 година старости.

Сами сносите одговорност за тачност и потпуност унешених података приликом регистрације.

Уколико дође до било какве промене података које сте унели приликом регистрације, молимо вас да што пре ажурирате свој кориснички налог. Поручивање производа од стране потрошача ће бити у апсолутној дискрецији са наше стране. Запримање ваше поруџбине представља тренутак када примите на вашем екрану (сходно уређају са ког вршите поруџбину) поруку, односно потврду да је ваша поруџбина успешно обављена и прихваћена са наше стране, у том тренутку ви сте закључили уговор са нама, те пре тог тренутка ми немамо обавезу да испоручимо производ без давања било каквог објашњења.

Молимо вас да проверите, приликом поруџбине, да су е-маил адреса, кућна адреса и број телефона коју дајете тачни. У ситуацији када сте поручили наше производе које ћете сами преузети, молимо вас да претходно будете сигурни да сте се информисали на нашој контакт страници како да до нас дођете и преузмете поруџбину.

Достава и преузимање производа

Наш циљ је да вам поруџбину доставимо у договорено време које сте сами изабрали попуњавањем формулара наруџбине на нашој страници или у колико сте наруџбину послали путем е-маила, телефоном или каналима социјалних мрежа “Фејсбук“ и “Инстаграм“. За доставу можемо користити наше возило или користити неку од курирских служби по нашем избору. Фактори као што су лоши временски услови и гужва у саобраћају могу да нас или курире повремено спрече у правовременој достави. За такве ситуације, када је извесно да нећемо бити у стању испоручити поруџбину у раније наведеном року, тражи ћемо вашу сагласност за продужење рока испоруке.

Сагласни сте да примите испоруку порученог производа у дефинисано време и дефинисано место испоруке које сте сами одредили када сте поручили производе. Ми ћемо вам испоручити исте на дефинисану адресу за доставу или исте можете покупити на нашој адреси у колико сте одабрали ту опцију. Уколико нисте присутни на дефинисаној адреси за доставу приликом поруџбине, обзиом да се наплата врши приликом преузимања задржавамо право да одбијемо сваку будућу сарадњу са вама. Такође у колико се не појавите по своју поруџбину или закасните а да нам претходно нисте јавили, задржавамо право да вам поруџбину не предамо и да одбијемо будућу сарадњу са вама.

Ми, такође, можемо испунити вашу поруџбину која садржи велике количине производа, али вам у том случају препоручујемо да нам се обратите унапред и наведете о којој количини се ради. Нудимо и обезбеђујемо услугу доставе наших производа у одређеним областима и подручјима где послујемо, како би се осигурало да наши производи буду адекватни када стигну до вас или ваших врата. Уколико живите ван прописаних подручја доставе, молимо вас да нас контактирате како бисмо нашли заједничко решење.

Возачи који вам по нашем налогу достављају наше производе, приликом достављања наших производа у пословним зградама, хотелима и сл. такву поруџбину доставити само на главна врата, рецепцију и слично.

Отказивање или промена поруџбине

Имате право да откажете вашу поруџбину позивањем, путем телефона, на број наведен на сајту, и то:

  • у случају да је ваша поруџбина поручена унапред један дан (данас за сутра), можете отказати вашу поруџбину најкасније 4 сата пре захтеваног времена доставе или преузимања.
  • у случају да је поруџбина поручена више од једног дана у напред, можете отказати вашу поруџбину 24 сата пре захтеваног времена доставе или преузимања.

Уколико желите да откажете поруџбину након што производи које сте поручили почели да се припремају, задржавамо право да одбијемо сваку будућу сарадњу са вама.
Уколико желите да измените вашу поруџбину, позовите на број телефона наведен на сајту, у
горе наведеним роковима. У колико промените поруџбину после тог рока, задржавамо право да одбијемо сваку будућу сарадњу са вама. Обавестићемо Вас о изузетним околностима када ми морамо да откажемо поруџбину коју смо потврдили. Сагласни сте да ми задржавамо право да откажемо било коју поруџбину, пре или после прихватања исте, и да вас о таквом отказивању одмах обавестимо. Ви нећете бити у обавези да платите поруџину коју смо ми отказали.

Производи

Уколико имате алергију на неке састојке, молимо вас да приликом онлине поруџбине у секцији “Напомене” наведете податке о састојцима на које сте алергични. Уколико поручујете производе телефоном, упутите нас, кроз разговор, о састојцима на које сте алергични како поручени производ не би садржао те састојке.
Састав наших производа можете наћи на страници Декларације Производа.

Неке сировине које користимо у припреми наших производа могу бити претходно смрзнуте.

Фотографије наших производа на овом сајту, у нашој понуди, рекламама, рекламном материјалу и сл., као и нашим продајним местима су постављене само ради илустрације. Иако дајемо све од себе да будемо доследни, понекад величина или изглед производа на сликама са реклама или понуде може незнатно да варира од величине или изгледа производа које сте поручили. У том смислу стварни производи које сте Ви поручили и које добијете могу да се разликује од приказаних производа на фотографијама.

Поступак рекламације

Производи који се продају путем наше интернет продавнице су праћени свом законски неопходном документацијом. Уколико се појави потреба да рекламирате одређени артикал на квалитет ми ћемо испунити све законски дефинисане обавезе за продавца, на исти начин као да сте робу купили у класичном ресторану. Уколико желите да започнете процес рекламације, потребно је да нам се обратите на емаил [email protected] или телефон +381 63 705 35 41.

Предузеник иза веб портала Баш Домаће Кифлице не преузима никакву одговорност за грешке купаца, производе погрешно купљене или било које друге грешке које се односе на Ваше поступке приликом куповине на веб сајту. Уколико имате неправилности у раду приликом куповине производа на веб сајту или нисте добили купљени производ, молимо Вас да нас контактирате и ми ћемо се потрудити да отклонимо неправилности како бисте добили купљени производ. Ако је неки производ који сте купили неисправан на било који начин, молимо Вас да нас контактирате одмах.

Право на повраћај новца или замену робе

У случају одустанка од куповине, потрошач има право на повраћај новца или на замену за други производ. Износ се купцу враћа по пријему производа, и након што се утврди да је производ враћен неоштећен и исправан.

Трошкови враћања робе и новца

Трошкове враћања робе и новца сноси купац, сем у случајевима када купац добије неисправан или погрешан артикал.

Акције

Све акције које се налазе на нашој интернет страници или на рекламном материјалу су ограничене и имамо пуно право да их повучемо из понуде без претходне објаве.

Пренос права на производима

Ризик на порученим производима прелази на купца у тренутку преузимања истог, било лично, било од достављача, те вас молимо да приликом преузимања проверите да ли сте добили жељени производ.

Цена и плаћање

Осим ако није другачије наведено у писаном облику, цене које су наведене од стране Баш Домаће Кифлице, на сајту, представљају коначне цене које плаћа купац.

Цене производа ће бити у оном износу како је то наведено на сајту у тренутку када сте потврдили поруџбину и такве цене се сматрају важећим. Нећемо бити одговорни уколико поседујете рекламни или пропагандни материјал који садржи цене које су различите од важећих цена на сајту или уколико сте до таквих различитих цена дошли до сазнања на основу таквог материјала.

Уколико поручите производе телефоном, наш оператер ће вас обавестити о тачној цени ваше поруџбине.

Сагласни сте да ми задржавамо право измене цена наших производа, уз обавезу да вас обавестимо о новој цени приликом поручивања.

Тренутно је могуће само плаћање поузећем.

Ограничење одговорности

Купац је сагласан да се предузетник покретач веб портала “Баш Домаће Кифлице искључује од сваке друге одговорности која произилази из његовог снабдевања и доставе производа, а посебно не може бити одговоран за било какву другу штету или губитак, која произилази директно или индиректно из или у вези са кашњењем изван процењеног време или датума испоруке, затим околностима над којима исти није имао контролу над насталим последицама и које није могао избећи уз спровођење разумних мера заштите, или било који посредан или непредвидљив губитак претрпљен од стране купца или других. У том смислу купац је сагласан да према предузетнику покретачу веб портала Баш Домаће Кифлице неће имати било која друга потраживања по основу накнаде штете, и ми се ослобађамо одговорности осим одговорности из ових услова пословања. Ради појашњења ове одредбе, купац ће у случају кашњења доставе поруџбине имати право само да такве наручене производе не преузме.

Ми достављамо наше производе физичким и правним лицима искључиво за приватну употребу.

Сагласни сте да не користите било који наш производ за комерцијалне, продајне или сличне сврхе, те и у том смислу сте сагласни да ми нећемо бити одговорни за било какву вашу штету или губитак, губитак посла, прекида пословања или губитка било какве пословне прилике и слично.

Уколико се било која одредба која регулише комплетне услове нашег пословање утврди да је неприменљива или неважећа од стране суда или другог државног органа, таква одлука неће поништити остале одредбе, које ће остати у пуној правној снази.

Писана комуникација

Одређени прописи предвиђају да неке информације или подаци које вам пошаљемо морају бити у писаној форми. Коришћењем сајта прихватате да таква комуникација са нама углавном буде електронским путем. Ми ћемо Вас контактирати путем е-маила или ћемо вам обезбедити информацију постављањем обавештења на сајту.

Ако желите да нас контактирате у било које време, то можете учинити путем наше контакт форме на сајту.

Догађаји ван наше контроле

Сагласни сте да, у околностима које су изазване у случају/услед више силе, ми нећемо бити одговорни за било какву радњу коју нисмо успели да обавимо, за доставу коју нисмо испоручили, за непотпуну или закаснелу доставу, као и за било коју другу обавезу коју нисмо испунили према овим условима. Виша сила укључује било коју радњу, догађај, чињење, нечињење, пропуст, несрећу, незгоду и слично, а на које нисмо могли да утичемо, отклонимо и сл., и који су ван наше разумне контроле, укључујући (али неограничавајући се) следеће: а. штрајкове, лок-оут-е и слично; б. јавне скупове, цивилне нереде, побуне, инвазије, терористички напад или претња терористичких напада, рат (објављен или не) или опасност од припреме за рат; в. пожар, експлозија, олуја, поплава, екстреман снег, лед, земљотрес, епидемију или друге природне катастрофе; д. немогућност коришћења железнице, бродова, авиона, моторног превоза или других средстава јавног или приватног превоза; е. немогућност коришћења јавних или приватних телекомуникацијских мрежа; ф. прописе, уредбе, законе, забране и сличне акте надлежних државних органа; или г. неизвршавање обавеза од стране добављача или подизвођача.

Измене ових Услова пословања

Сагласни сте да ми имамо право да изменимо ове услове, с времена на време. Било какве промене у овим условима ће бити постављене и објављене на нашем сајту. На вас ће бити примењиве целокупне одредбе о нашем пословању које су постављене на сајту у тренутку ваше поружбине, осим ако неке измене одредаба буду захтеване на основу закона или одлуке надлежног државног органа.

Закон и надлежност

Сваки уговор или правни посао који настане на основу ових услова пословања уређује се и тумачи у складу са законима Републике Србије.
Предузетник покретач веб портала “Баш Домаће Кифлице и купац установљавају надлежност, надлежног суда у Београду.